Preguntes Freqüents

Guanyarà la província (Girona, Barcelona o Tarragona) que aconsegueixi:

  • La quantitat més gran d’observacions d’éssers vius sota l’aigua,
  • Detectar més espècies invasores i rares, o
  • Aconseguir el major nombre de participants!

 

Guanyaran premis les persones amb:

  • El nombre més gran d’observacions d’éssers vius sota l’aigua,
  • Major nombre d’espècies invasores reportades
  • Registre de rares o dades molt destacables
  • Major nombre d’espècies reportades
  • Premis aleatoris entre tots els participants que hagin pujat dades

Durant el mes de Novembre a Barcelona se celebrarà una cerimònia d’entrega de premis als guanyadors!

També presentarem els resultats de la BioMARató: quines espècies s’han trobat (incloent espècies invasores i protegides) i quina regió ha estat la guanyadora.

Si t’inscrius a una de les sortides organitzades:

No necessites cap material més enllà d’un telèfon intel·ligent o ordinador. En algunes sortides et proporcionarem una càmara a submergible a compartir entre diverses persones, en altres sortides hauràs de portar tu la teva.

A totes les sortides d’snorkel et proporciarem aletes, ulleres i neoprè. A les sortides de submarinisme hauràs de llogar el material a preu reduït. 

Consulta les condicions de cada activitats per més infomració

 

La ciència ciutadana és la participació de la ciutadania a la recerca.

En el cas de la BioMARató, les persones voluntàries contribueixen a la recerca de la biodiversitat de la costa catalana i les dades obtingudes les fan servir investigadors i investigadores de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i d’arreu del món. Sense la partipació de les persones voluntàries la comunitat científica no tindria prou recursos econòmics ni humans per poder tenir tantes dades sobre la biodiversitat de la costa.

Les observaciones de peixos de la BioMARató a Barcelona serviràn per augmentar la capa de peixos de l’Atles de Biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona.

  1. Entra a la web MINKA: www.minka-sdg.org
  2. Crea el teu usuari a MINKA.
  3. Puja les teves fotografies amb la seva geolocalització, data i hora.
  4. Identifica l’organisme fotografiat o demana ajuda a la comunitat MINKA si no saps de quina espècie es tracta.

 

Les teves observacions es pujaran directament al projecte de la BioMARató a MINKA.

Quan pugis les fotografies podràs identificar quina espècie has trobat o bé demanar ajuda als experts i les expertes de la comunitat MINKA per identificar-la.

 

  • Sessions d’identificació: Organitzarem diverses sessions online per ajudar-vos a identificar les espècies més comunes. Trobaràs tota la informació al web de la BioMARató.

 

  • Guia PARTICIPATIVA marina del barcelonès: Pots descarregar-te gratuïtament aquesta guia amb les espècies més comunes del Barcelonès!

Descarrega aquí la guia

  • El XAVI t’ajuda!  A la BioMARató comptem amb el Xavi Salvador de l’ICM-CSIC, un expert en biodiversitat marina que revisarà totes les observacions i s’encarregarà d’ajudar-vos a identificar-les!

També el trobareu a l’Instagram de la BioMARató resolent els vostres dubtes!

La BioMARató està organitzada per un grup de persones entusiastes i estudioses del mar del grup EMBIMOS de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), Anèl·lides Serveis ambientals marins, FECDAS (Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques), Plàncton diving i Xatrac. A més, forma part dels projectes de recerca Europeus MINKE i ANERIS.

 

Les observacions de biodiversitat (organismes vius) es registren a la plataforma de ciència ciutadana MINKA, de l’Institut de Ciènces del Mar (ICM-CSIC) i contribueixen als Objectius de Desenvolupament Sostenible de la UNESCO.