Esnòrquel, apnea o busseig: com participar en la BioMARató de diferents maneres

T’apassiona el mar i vols contribuir a la ciència ciutadana i a la conservació de la biodiversitat marina? Has arribat a un bon lloc perquè t’explicarem com es pot fer a partir d’activitats aquàtiques. No importa si ets una persona aficionada o experta, ja que hi ha diferents activitats per observar la vida marina. 

Esnòrquel: ideal per principiants i famílies

Si ets nou al món submarí, l’esnòrquel és una activitat excel·lent per començar. L’equipament és ben senzill i es pot trobar a quasi qualsevol botiga d’esport. Es necesita una màscara i un tub de respiració per explorar la superfície de l’aigua i el fons. A més, et permet aproximar-te a les roques i observar la vida que s’hi amaga. Només et faria falta buscar llocs rocosos, tot i que, les platges de sorra també tenen molts secrets per amagar. És una activitat perfectat per totes les edats i una opció excel·lent per famílies que desitgin compartir una expèriencia junts. Fes fotografies amb qualsevol càmera, fins i tot utilitzant fundes per als mòbils, i puja-les a la plataforma MINKA per participar en la BioMARató d’aquest any. 

Apnea: per als més aventurers

L’apnea o el busseig lliure és una activitat que permet explorar les profunditats del mar aguantant la respiració. És una opció perfecta per la gent que busca una experiència més profunda i sense utilitzar un equip pesat. Malgrat que no és estrictament necessari tenir entrenament previ, sempre pot anar bé fer un curs bàsic d’apnea per millorar la teva seguretat i capacitat. A diferència del snorkel, l’apnea et permetrà baixar a més profunditat i descobrir espècies que no es veuen desde la superfície. De fet, et permet interactuar d’una manera més present amb la vida que hi viu. Un cop t’endinsis al fons del mar, prepara la càmara, fes fotos i penja-les a la plataforma MINKA. 

Submarinisme. Font: Associació Oceánicos
Submarinisme. Font: Associació Oceánicos
Busseig: per als més experts 

El busseig amb bombona d’aire és ideal per a les persones més experimentades perquè permet explorar zones més profundes durant períodes més llargs. Aquesta és una de les activitats que permet veure més espècies per temps i a profunditats més elevades. En aquest cas, es requereix tenir certificació de busseig com PADI, SSI, FECDAS, entre moltes altres institucions. Realitzant aquest esport es poden descobrir ecosistemes submarins complexos i diferents formes de vida marina. 

Passeja per la platja

Qualsevol moment és una bona oportunitat per fotografiar aquell ocells del qual no saps el nom, o aquelles plantes i flors que veus a les dunes quan passeges per la platja. A la BioMARató també busquem flora i fauna terrestre de l’àmbit litoral.

Recorda: la BioMARato és una iniciativa que convida a tothom a participar sense tenir en compte el nivell i experiència. Suma’t a la iniciativa i penja les teves fotografies!


Autoria de l’article: Judith Camps Castella (Plàncton, Divulgació i Serveis Marins).

Comparteix aquest post

Més posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *